Maha Suci Allah Mencipta 99 Manusia Dengan Wajah Seiras


JR selalu dengar orang tua-tua berkata terdapat 99 manusia di planet bumi ini yang berkongsi wajah yang sama seiras. Percaya ke korang dengan kata-kata orang tua-tua itu?

Kalau tak percaya tengok foto nie:

Wajah mereka nampak seiras kan? Yang paling jelas mata mereka hampir 100% sama. Hidung dan mulut pun boleh dikatakan sama. Yang paling tak sama ialah rambut, ada yang rambut pendek, ada yang rambut botak dan yang sebelah belakang sekali tuuu...berambut panjang, kerana mereka yang di belakang tu perempuan..

Tapi jika diteliti, tentu banyak perbezaan fizikal antara kesemua 14 orang di atas walaupun mereka berkongsi muka yang seiras. Tak percaya buka baju, tentu ada yang bertahi lalat, ada yang tidak. Ada yang lengannya lebih besar dari yang lain. Ada pula yang bahunya lebih kecil atau lebih besar dari yang lain. Tengok perut pun mesti tak sama, ada yang perut kempis macam ahli bina badan, ada yang perut biasa-biasa macam JR dan ada pula yang perutnya boroi macam Datuk-Datuk..

Banyak lagi foto mereka yang memiliki wajah yang seiras:

Figure 1


Dan di bawah ini pula foto Presiden Amerika, Barack Obama (kiri) dan seorang lelaki dari Indonesia bernama Ilham Anas (kanan), mereka juga seiras:

 
Di Malaysia juga ada manusia yang rupanya seiras, antaranya ialah Allayarham Sudirman Haji Arshad (kiri) dan  Kenny Lee (kanan). Kedua-dua mereka adalah penyanyi, berlainan bangsa, berlainan agama, tapi wajah seiras:
Bukan saja penyanyi, ada juga ahli politik yang wajahnya sangat seiras:

Gambar Anwar VS Gambar Eskay


Yang wajahnya setakat ini belum ditemui seiras cuma orang ini:

Akulah JR...Ada ke sapa-sapa yang seiras dengan JR? Kalau ada sesiapa yang seiras dengan JR, ketahuilah JR sedang mencari mereka....

Related Posts:

Loading...
Comments
0 Comments