Berita Baik: Tarikh Saman Ekor Dilanjut Lepas 28 Februari

Sedang buat apa tu? Sedang pekena roti canai campur teh tarik atau sedang beratur panjang nak bayar saman trafik?

Tadi JR melalui pejabat polis trafik Alor Setar dan melihat orang begitu ramai beratur panjang nak bayar saman trafik kerana hari ni merupakan hari terakhir sebelum nama mereka disenarai hitam. Mujur JR sempat bayar saman pada minggu lepas, jika tak, senasiblah dengan orang-orang yang sedang beratur panjang tu..masak kulit dibakar cahaya matari yang sungguh terik ni...
Tapi bagi korang yang kena saman ekor, jangan terlalu gusar dengan tarikh 28 Februari. Ini kerana Menteri Dalam Negeri Hishamuddin Tun Hussein baru saja buat kenyataan mereka masih buat rayuan selepas tamat tempoh 28 Februari:

"Hishamuddin menjelaskan orang ramai yang menerima saman ekor ketika kenderaan mereka dipandu individu lain masih boleh mengemukakan rayuan biarpun selepas tamat tempoh ditetapkan (28 Februari 2011). Kalau kereta mereka disaman sewaktu dipinjam orang lain dan mempunyai bukti, rayuan boleh dibuat walaupun selepas 28 Februari (hari ini)." (Sumber: Kosmo)

Tapi ingat...apa yang Pak Menteri tu kata hanya untuk kes saman ekor aje tau...Untuk kes-kes saman lain, jika yang belum bayar, pergilah sekarang juga ke pejabat polis trafik atau pejabat pos terdekat. Selamat membayar!!

Related Posts:

Loading...
Comments
0 Comments